vrijdag 26 september 2008

1e verdieping gemetseld















Annemijn staat al in de douche


Week van 22 september

Een bewogen week achter de rug. De plannen voor uitbereiding van het bejaardenhuis tegenover ons bleken ineens heel anders geworden dan toen wij voor de grond tekenden. Gelukkig dat het bij onze buren ter oren kwam. Er komt een hele grote uitbereiding wat voor ons weinig problemen geeft want het ligt grotendeels achter het bestaande bejaardentehuis. Maar de oprit/ uitrit van de parking komt in onze doodlopende en tot nu toe heeeeeel rustige straat. Dat betekend dus dat het gedaan is met de rust. Mooi balen dus aangezien wij zo verwend zijn met onze huidige straat en wij dat in onze nieuwe straat weer verwachten. Ruud heeft ondertussen dus al goed kennis gemaakt met de toekomstige buren (waarvan er pas 1 gezin woont). Met zijn allen hebben we een advocaat ingeschakeld die onze bezwaren heeft ingediend. Verder zijn nog handtekeningen in de buurt gaan verzamelen. Alles ligt nu bij de gemeente en gaat richting Antwerpen. Nu maar duimen dat de orginele plannen niet zo doorgaan. Als de oprit/uitrit van de parking aan een andere straat komt te liggen zijn wij persoonlijk tevreden.

Met het huis gaat het vlot vooruit. Onze aannemer Willy werkt uitstekend. We zijn er heel tevreden over. Het ziet er allemaal keurig uit (behalve de tuin dan!).

Ondertussen is de 1e verdieping ook helemaal klaar. Alle muren zijn verschenen en alles ligt klaar om de volgende vloer te storten.

Nog een klein stukje van de zijgevels metselen volgende week en dan is het bijna tijd voor het dak.

In de straat zijn er ondertussen nog 2 woningen gestart. 1 woning blijft mooi volgen maar met een achterstand. De andere woning haalt ons nu na 2 weken al in! Maar dat is dan ook een houtskelet woning. Deze bewoners hopen er met kerst in te kunnen!!!

Zaterdag mochten de kinderen met Opa en Oma Kateman naar de dierentuin en konden wij saampjes rustig op pad. We begonnen 's ochtends bij Tegelhandel Loomans in Someren waar we voor heel wat metertjes tegels moesten uitzoeken. Dit ging eigenlijk vlotter als dat we verwacht hadden. De vloertegel voor de benedenverdieping is al helemaal naar onze zin. Ook voor de badkamer en de wc hebben we al een keuze gemaakt.
Na het bezoek aan de showroom een voorbeeld van de tegels gaan ophalen in de groothandel.
Nog even in een verfwinkel gaan kijken. Lekker in de zon een broodje gegeten en daarna naar Westerhoven voor Esco houten vloeren. Hier ook al snel een mooie vloer uitgekozen die in de woonkamer komt te liggen. We hadden uitgezocht zonder de tegel erbij te houden maar thuis blijkt dat we het niet perfecter uit hadden kunnen zoeken.
Een nuttige dag dus.

Geen opmerkingen: